Amandelbananencake

Foodblog on 22 Dec , 2016

Bij kerst hoort voor mij de smaak van een tulband. Doordat ik coeliakie heb en omdat ik het leuk vind om naar recepten te kijken of ze gezonder kunnen is de amandelbananencake met rozijnen ontstaan.

Amandelmeel bevat veel goede voedingsstoffen, in vergelijking met gewoon meel. Het bevat een grote hoeveelheid mineralen, zoals kalium, magnesium, en ijzer (goed voor je spieren en je aanmaak van hemoglobine (transporteert zuurstof in ons bloed)). Daarnaast bevat het veel B-vitamines, eiwitten, voedingsvezels en gezonde vetten.

Ingrediënten:

  • 165 gram amandelmeel
  • 3 kleine bananen
  • 70 gram walnoten
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 80 gram rozijnen
  • klein rond cakeblik (13cm) of cupcakes ervan maken

Verwarm de oven voor op 175 graden. Wel de rozijnen in een bakje met warm water. Klop de eieren goed luchtig met een mixer. Prak de bananen fijn en voeg deze samen met de amandelmeel toe. Breek de walnoten in kleine stukjes en meng deze kort met het mengsel, samen met het zout en bakpoeder.

Leg een vel bakpapier in het blik en schep het mengsel hierin. Zet in de oven voor ongeveer 55 minuten(voor cupcakes ongeveer 40 minuten). Haal het blik uit de oven, haal voorzichtig het bakpapier eraf en laat de taart op een rooster afkoelen. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>