Chocola!

Foodblog on 20 Sep , 2016

chocola7001

Er zijn maar weinig vrouwen die niet houden van chocola. Zelf ben ik er gek op en zeker 1x in de maand! Dan kan ik naar mijn gevoel niet zonder. Chocola wordt vaak bestempeld als ongezond, maar door er bewust mee om te gaan, hoeft het niet zo ongezond te zijn.

Chocola wordt gemaakt van cacaobonen. Deze worden bewerkt en van het cacaopoeder wordt chocola gemaakt. Wat chocola ongezond maakt zijn alle toevoegingen zoals suikers en gehard vet. Daarom is het goed om te kijken naar wat erin zit en hoe de chocola is gemaakt. Hoe puurder de chocola, hoe gezonder. Hoe hoger het percentage chocola, hoe beter. Witte chocola bevat namelijk helemaal geen cacaopoeder, maar bestaat uit cacaoboter, melk, suikers en vanille. Als je gewend bent om melkchocolade te eten, kan je langzaam aan het percentage cacao opvoeren naar in ieder geval 70%.

Chocola bevat antioxidanten en mineralen, waaronder magnesium. De antioxidanten zitten alleen niet meer in ongezonde, zeer verhitte chocola, dus hoe puurder en hoe minder verhit, hoe beter.

En wat natuurlijk een hele goede eigenschap is van chocola, zeker op bepaalde dagen, is dat een kleine hoeveelheid je humeur kan verbeteren, omdat de aanmaak van endorfinen en dopamine wordt gestimuleerd. Zeker in combinatie met een heerlijk kopje thee, kan dat mijn moment helemaal goedmaken.

Dus geniet met mate van een heerlijk stukje pure eerlijke chocola.