Herfstkleuren

Foodblog on 10 Oct , 2016

Nu de herfst echt zijn entree heeft gemaakt, een passend gerecht met echte herfstkleuren. Het gerecht bevat veel eiwitten door de linzen en kidneybonen. Eiwitten zijn belangrijk voor je spierherstel. Indien je vegetarisch of veganistisch wil eten, kan je de witte kaas en de katenspek weglaten, maar dan heeft het gerecht nog wel wat extra pit nodig.

Ingrediënten:

  • blik linzen 400 gram
  • blikje kidneybonen 125 gram
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • halve groene paprika, in reepjes gesneden
  • halve rode ui, in halve ringen gesneden
  • teentje knoflook, geplet
  • olijfolie
  • 100 gram katenspek
  • 50 gram witte of fetakaas

Verwarm in een pannetje de linzen en kidneybonen, laat het niet koken. Verhit een eetlepel olijfolie in een wokpan. Bak hierin kort de knoflook en rode ui. Voeg de champignons en paprika toe en bak voor 5 minuten mee. Giet de linzen en kidneybonen af en voeg dit toe in de wokpan. Bak de gesneden katenspek krokant in een droge, hete koekenpan voor 4 minuten. Schep het mengsel op een bord, bestrooi met de katenspek en met de in blokjes gesneden kaas. Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>