Kokosmelk met kipfilet

Foodblog on 1 Jan , 2017

Dit gerecht kan je maken met kokosmelk. Wel bevat dit veel (verzadigd vet), een minder vette variant is te maken met yoghurt. Maar als je het niet te vaak gebruikt, past het prima binnen een gezonde leefstijl. Kokoswater is wel heel gezond. Het bevat veel mineralen en vitaminen, zoals vitamine B en C en kalium, magnesium, fosfor en ijzer, dus goed voor je spieren. Verder houd het je bloedsuiker neutraal.

 

Ingrediënten:

  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • ¼ courgette
  • stronkje broccoli
  • handje rozijnen
  • verse ananas of ananasstukjes uit blik
  • 1 el olijfolie

 

Snij de broccoli in kleine roosjes. Zet dit op in ruim water. Voeg zodra het water kookt de rijst toe en kook nog 10 minuten. Snij(of knip) de kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een wokpan in de olijfolie. Snij de courgette en bak kort mee. Voeg de kruiden toe en de kokosmelk en roer dit goed door. Laat even pruttelen. Voeg de ananasstukjes en de rozijnen toe en warm deze even mee.

Giet de rijst met broccoli af, leg dit op een bord. Schep hierop het kipkerriemengsel. Eet smakelijk