Pittig, kruidig recept

Foodblog on 4 Feb , 2017

Een pittig recept, dat je beter na het sporten kan eten. Door middel van kruiden, hoef je vaak geen zout toe te voegen aan je eten. Verder zit er in dit gerecht veel groente, waardoor je verschillende mineralen binnenkrijgt, eiwitten (erwten), vitamine C en voedingsvezels. Je kan dit gerecht vegetarisch eten of met stukjes kip. Verder is het gluten en lactosevrij.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 t komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram wortelen, kort gekookt
  • 4 aardappelen in stukken, gekookt
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 100 gram erwten uit de diepvries
  • 100 gram spinazie uit de diepvries
  • eventueel 100 gram kip in stukjes
  • 1 el olijfolie

Verhit de olijfolie. Voeg de komijnzaad, kurkuma en cayennepeper toe. Zodra dit sist, rasp de ui en knoflook boven de pan. Bak dit tot de ui zacht en bruin is. Voeg de koriander toe, bak deze kort mee. Voeg de tomaten toe en de wortels en aardappels en 100 ml kokend water. Roer dit door elkaar, dek de pan gedeeltelijk af en laat dit 5 minuten zacht koken. Bak eventueel de kip en voeg deze toe. Voeg de erwten en spinazie toe en kook deze nog kort mee, totdat ze zacht zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>