Vegetarische maaltijdsalade met linzen

Foodblog on 6 Mar , 2017

Een heerlijke zoete maaltijdsalade, met lekkere groente, avocado, linzen en kidneybonen. Linzen en kidneybonen bevatten naast veel eiwitten en goede koolhydraten ook veel mineralen en vitamines, zoals ijzer, magnesium, vitamine B1 en B2 en C. IJzer is belangrijk voor de zuurstofopname in het bloed en de magnesium is belangrijk ter voorkoming van spierkramp.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 avocado
  • 1 blikje kidneybonen
  • 1 blikje linzen
  • 8 trostomaatjes
  • 1 rode ui
  • zakje rucolasla
  • 50 gram witte kaas 45+, bijv. Apetina van Arla
  • evt. peper en zout

 

Verwarm de kidneybonen en de linzen (je kan deze maaltijdsalade ook koud eten). Snij de ui in kleine snippers, snij de tomaatjes in vieren. Leg de rucolasla op een bord, daar bovenop de kidneybonen en linzen. Meng de ui, tomaat en kaas door elkaar me wat peper en zout en voeg dit toe. Snij de avocado in kleine stukken en strooi dit over het bord.

Eet smakelijk

 

Groet Daniëlle Stofbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>